Maailmassa järjestetään vuodessa miljoonia konferensseja. Jotkut niistä ovat pienempiä, vain muutaman henkilön tapahtumia, toiset taas suurempia ja keräävät jopa satatuhatpäisen yleisön puoleensa. Toisinaan konferensseja voidaan järjestää myös kätevästi netissä niin sanoittuina webinaareina, jolloin kuka tahansa voi helposti osallistua niihin oman kotinsa rauhasta. Tällaisia konferensseja eli oppimistapahtumia järjestetään eri aiheilla oikeastaan laidasta laitaan ja niitä voi olla esimerkiksi kristalli-intoilijoille, eläinten ystäville tai sitten kokonaisille ammattiryhmille, kuten terveydenhuollon ammattilaisille. Miksi tällaiseen konferenssiin sitten pitäisi osallistua ja mitä sieltä oikein voi oppia?
Sanotaan, ettei koskaan ole liian myöhäistä oppia uutta, ja tämä pätee erittäin mainiosti myös terveydenhuollon ammattilaisten kohdalla. Vaikka tuntuisi, että kaikki on jo nähty ja koettu, tosiasiassa on aina jotakin sellaista, mitä voi opetella vielä vähän lisää. Konferenssien puhujiksi on usein valittu mielenkiintosia henkilöitä, joilla on paljon kerrottavaa ja jotka tietävät mistä puhuvat. Siksi konferensseille osallistuminen onkin yleensä vähintäänkin mielenkiintoista. Hyvä puhuja pitää kuulijan otteessaan koko puheen ajansa, etkä edes huomaa ajan kulumista, vaikka kyseessä olisikin pidempi esitys.
Uusi tietotaito täydentää vanhaa
Vaikka konferenssiin osallistuminen voikin tuntua vuosien uran jälkeen turhalta, ei tosiasiassa koskaan voi tietää liikaa. Uusi tieto ei jyrää pois tieltään vanhaa, vaan ennemminkin täydentää jo kartutettua osaamistietoa. Sen sijaan että joutuisit siis korjaamaan konferenssin jälkeen tapasi aivan uuteen uskoon, saat sieltä todennäköisesti hyödyllisiä vinkkejä siihen, miten voit pienillä muutoksilla parantaa ja tehostaa työntekoasi. Lääketieteen ammattilaisilla on jopa velvollisuus hankkia itselleen täydennyskoulutusta.
Muista myös, että sinun ei koskaan ole pakko ottaa neuvoja vastaan sellaisenaan tai kuunnella niitä ollenkaan. Voit rauhassa osallistua konferenssiin täysin oppimismielellä ja päättää lopulta itse, missä määrin haluat sovletaa oppimaasi. Voit joko ottaa opit käyttöön sellaisinaan, tai ottaa niistä jonkin pienen murto-osan ja valjastaa sen käyttöösi nykyisten menetelmien ohella.
Konferenssin puhuja on yleensä alallaan kokenut ja nimeä niittänyt henkilö. Siksi kannattaakin suhtautua hänen kertomaansa mahdollisimman avoimesti, sillä hän on tullut puhumaan juuri siksi, jotta sinunkin työsi helpottuisi tulevaisuudessa. Kuuntele siis tarkkaavaisesti ja avoimin mielin!